Menu

Wist u dat


zelf een wist-u-datje toevoegen?

Bard v. d. B. heeft last van mollen in zijn tuin en hij is het hele weekend bezig geweest om ze op te ruimen. Truffel Knuffel Mari toen hij dit hoorde Bard nog meer aan het werk heeft gezet, want wat deed die rotzak, voor dag en dauw maakte hij extra molshopen in Bard zijn domein. Bard er niks meer van snapte en maar bleef graven en graven, niks hielp. Mari toen maar een doosje met een briefje waarop de tekst,"ik ben niet te vangen, getekend Momfert de Mol" in een molshoop stopte, en toen Bard deze tegenkwam hij het nog niet helemaal snapte, maar na uitgebreide uitleg van zijn in het complot zittende vrouw het eindelijk doorkreeg.

Marc van B., wonende in Teskesdurp houd behalve de carnavalskrant ook een moestuin bij, mooie hobby overigens, het leven is toch al duur zat. Alleen wilden zijn snijbonen niet langs de bonenstaken omhoog groeien, maar bleven laag bij de grond, dit kan overigens ook komen doordat Herr Reinoes uit Spreeuwendurp de zaailingen heeft geleverd.De aardbeienoogst heeft hij ternauwernood gered omdat hij de buienradar goed in de gaten heeft gehouden. Half November heeft hij ook nog wat kiwi,s geoogst die in de kist nog moeten aanrijpen, dus in de zomer kan dochter Mirte genieten van d,r kiwihapje uit eigen tuin.

Nico Nendels reageerde bij een bezoek aan de zwager van Antoon de boks (CB) in de bedrijfskantine iets te enthousiast op zijn aanstaande vertrek.Sommige collega,s van CB waren echter nog niet op de hoogte hiervan en deze had daarna ook het een en ander uit te leggen, met dank aan de grote mond van NN.

Deze mijnheer, Willy v. L., wel eens meer op stap gaat en toen er in zijn straat een keer posters hingen met dat hij zijn telefoon kwijt was niemand raar op keek.Dus, of hij kan niet fietsen of de oorzaak ligt bij het feit dat hij zijn eigen schromelijk overschat bij het consumeren, nou, ik weet het wel

Willy v L na een bacchanaal in de voetbalkantine op zijn fietske stapt om maar weer eens naar huis te gaan. Hij langs het dorpshuis moest en daar toevallig Wilco v H. stond te pinnen en zijn auto geparkeerd had.Die had W echter over het hoofd gezien en via een salto martiale over de auto heen kon hij aan de andere kant weer op zijn fiets stappen, eind goed, al goed

Jos v. B. tijdens de brand aan de Veerweg in het oude huisje net pas thuis was. Lian en zijn dochters riepen toen heel hard," Brand, Brand".Jos ging kijken en riep," ik denk dat het bij Chris v. Mook is, of daar ergens in de buurt" .Toen riep zijn vrouw,"nee Jos, je moet aan deze kant van het huis komen kijken", die slaperd stond door het verkeerde raam te kijken!!

Cor den T. s, nachts na de kerstborrel, liep in de vrieskou terug naar huis toen hij op de dijk werd ingehaald door een busje. Hij dacht wel een lift te krijgen , maar helaas.Het busje werd bestuurd door zijn dochter die bij thuiskomst tegen haar moeder zei dat er een zatte vent op de dijk liep. Haar moeder vroeg toen "waarom heb je hem geen lift gegeven"? Mooi niet, antwoordde ze. Maar Marian wist wel beter want een half uur later kwam Cor eindelijk thuis.

uit de oude doos....Bij de opening van de Odradaschool moest er een beeldje onthuld worden en Ruud van K. was de gelukkige. Meester Holtappels vertrouwde het echter niet en keek alles nog even na en ja hoor, er was "piet lul" op het beeld geschreven, toendertijd een stevige tekst. Eerst viel de verdenking op Ruud, wie hem kent weet ook waarom, maar bij nader onderzoek bleek dat de tweelingbroers Huub en Herman v. M. dit op hun geweten hadden en hun straf was dan ook niet mals, een week lang gras en bocht tussen de stenen verwijderen. Toeval is dat later een van de broers met Ruud zijn zus is getrouwd

Arko B., maar ook luisterend naar de naam Wedan, een erkende klusser is en samen met H.v.B. en zijn eigen vrouw een wand in de container aan het plaatsen was. Arko hield alles op zijn plaats en zijn vrouw moest de schroeven maar aandraaien met de boormachine. Toen er een paar oerkreten vanuit de container kwamen en H. van het lachen niks meer kon doen, keek zijn vrouw of ze Arko kon helpen. Ja, dat kon ze want onze Raad van Elf klusser zat met zijn vingers tussen de platen vast. Dat dit al de tweede keer die dag was is een bijkomstigheid, er is een spreekwoord voor dat zegt, een ezel............maar Arko dus wel.

Cor de G. heel bescheiden bij Herr Reinoes zijn hoeve aanklopte en netjes vroeg of Rinus zijn koeien aan de kleine dijk wilde verscharen. Dit omdat zoon Sam daar met een prachtig trainingsparcours heeft voor het veldrijden, een tak van sport waar Sam heel goed in is. Uiteraard werkte onze ex-prins mee en nu hoopt hij dat als Sam ooit wereldkampioen wordt er een mooi plaatsje wordt vrijgehouden voor Herr Reinoes en zijn koeien.

Ria van K. was aan het wandelen in de Steeg en kwam langs het Gertke. Daar staan de pony,s van Thea en Tonnie v L., die net een nieuw veulentje hadden gekregen. Ria riep enthousiast, "en, wat is het?" Thea hierop,"een hengst" en Ria weer,"en, wat is de moeder", waarop Tonnie heel droog zei,"een merrie

De Unabomber twee weken later een tweede mobiel kreeg van zijn werkgever. En wat hem al jaren met zijn priv

Marc , de Unabomber, en zijn vriendin Renate beiden dezelfde telefoon hebben, en omdat ze ook het bed delen dit geen problemen opleverde. Al jaren was het nooit een probleem dat ze de verkeerde telefoon pakten. Tot die ene keer dat de Unabomber dit wel deed. Dit was niet het enige dat die dag mis liep. Hij liet die dag ook toevallig de telefoon in zijn broekzak liet zitten en deze ging dus mee in de was. Eerst toonde Renate nog medelijden maar toen de Unabomber constateerde dat zijn telefoon nog op de kast lag veranderde dit radicaal. Dus had Marc weer een reden om het goed te maken en negen maanden later, ...........vult u zelf maar in.

Willy van L.(die naam kom ik toch wel heel veel tegen) was bij de carnaval in Oeteldonk zijn geldbuidel en mobieltje kwijtgeraakt. Terug naar de kroeg zag hij al iemand een portemonnee oprapen en na het noemen van de juiste gegevens kreeg Willy van de eerlijke vinder zijn centen terug. Nu de mobiel nog: en het moet gezegd worden , die jongen is slim. Hij kreeg het bijna onmogelijke voor elkaar, de kroegbaas zette op zijn verzoek de muziek even af en alle Bosschenaran moesten even hun grote mond houden. Hij belde met een geleende mobiel zijn nummer en toen hoorden ze zijn ringtone ergens onder een kruk afgaan, eind goed al goed. Blijft de vraag hoe hij het voor elkaar krijgt in deze krant zoveel op te duiken. Hijzelf zegt dat hij voor de rust hier teruggekomen is, maar ik denk dat ik binnenkort in Heesch eens navraag ga doen naar Willy van L., moet mooie verhalen opleveren

Nees S. een paar dagen later spullen ging ophalen met Plastiek Patriek voor de rommelmarkt en Nees bij het wegrijden tegen Patrick zei dat hij de sleutels van de voetbalclub vergeten was (daar heb je het weer) Patrick parkeerde zijn auto naast die van Nees en vroeg quasi nonchalant hoe hij zijn dashboard toch zo mooi glimmend kreeg.Het enige wat een rood aangelopen Nees nog kon uitbrengen was een aantal gvd,s en gloeiende, gloeiende.............

Nees S., ook een vaste klant in de WUDatjes, zou voor de rommelmarkt een frietpan ophalen bij de Brabanthallen. Hij zou de pan meteen na zijn werk afzetten bij de voetbalclub maar dit was hij vergeten (daarom komt hij ook elk jaar hierin voor) De pan bleef nog een hele dag in zijn auto staan, maar door het zeer warme weer was het vet weer vloeibaar geworden.Toen Nees heel hard moest remmen schoot de pan naar voren en zat het vet op stoelen , dashboard en deuren en rook de auto de hele zomer naar kroketten en friet.

Onze nieuwe pastoor van den Hout, moest een doop in Alem verzorgen, maar de rotonde was min of meer afgesloten. Een vriendelijke wegwerker stuurde hem richting Heerewaarden ipv naar Alem. Ter hoogte van de oven ging de kerktoren van Alem toch wel erg ver weg lijken, dus toen vroeg de pastor bij een huis daar naar de weg en de korste weg was via de steenoven. Het werd kort dag dus via de oven, de auto kon natuurlijk niet door het hek, dus dan maar erover heen klimmen en lopen langs de oude Maas. Aangekomen bij het voetbalveld zag hij Truffel Knuffel Mari net van de training komen en vroeg een lift achterop zijn fiets, anders begon de doop te laat. Jan v. B. stond al voor de zoveelste keer op de uitkijk op de auto van de pastor te wachten, toen een fiets stopte en de pastor afstapte, Jan was verbijsterd maar Jip -van Natascha S.-kon dan toch een half uur te laat gedoopt worden. Pastoor v.d. Hout zal Alem nooit meer vergeten, zeker als je eerste doop hier een soort wereldreis wordt.

Regien van B. , ondanks dat er al 2 weken waarschuwingsborden en stoplichten klaar stonden, op een zaterdagmorgen gewoon de rotonde opreed.De stoplichten had ze niet gezien en het rood al helemaal niet, wat doen die dingen ook in Alem?Toen ze ter hoogte van de afslag Rossum tegenliggers tegenkwam ging het -rode- lampje pas branden.

Rene L, raadslid in ruste, het dan toch voor mekaar heeft gekregen om in de krant te komen. De camper, die hij mocht lenen, is in de eerste week gelijk een stukje korter geworden, hij dacht dat de camper net zo lang was als zijn busje, maar dat scheelt toch algauw 2 meter, en ja, dat koste gelijk een nieuwe bumperpartij bij het parkeren op zijn erf.

Gert den T. offerde zijn kerstvakantie op om de wilde ganzen te verjagen op zijn pas ingezaaid perceel grasland, die veelvraten pikken al de zaadjes.Dit doet hij wel 24 uur per dag, dus als je iemand daar ziet staan, het is geen vogelverschrikker, het is de chauffeur van onze prinsenwagen.

Antoon de boks en Jeroen-prins Pedro 3- na een enerverend middagje wijnproeven in die Heimat besluiten nog even te laten zien dat ze fit en jong en onbeneveld zijn en dus besluiten om even over een sloot te springen. Het gevolg is dat onze ex-prins voorover in de sloot beland en Toon dan maar besluit om achterover in de sloot te vallen

Na de trouwerij van zijn eega op de boerenbruiloft maakte Henk v. d. S. zich er de meeste zorgen over of hij de volgende dag zijn boterhammen zelf moest smeren. Ik hoop toch wel dat ze dan terug is, zei hij.

Onze Rinus laatst bij het kienen ook nr 99 mee wilde laten doen. Het was al laat op de avond en de tap vloeide natuurlijk rijkelijk, want onze onvolprezen prins bedoelde natuurlijk nr 66, want 99 bestaat niet bij het kienen.

N. N. une bijna gloednieuwe Mercedes op de kop had weten te tikken voorzien van alle gemakken, velgen, spoiler etc, etc. (en waarschijnlijk ook nog van een oud vrouwtje.)? Voordat hij er trots mee rond zou gaan rijden deze nog even in het sip-sop wilde zetten zodat hij echt glom. N. dit geheel in stijl doet namelijk met een hogedruk reiniger formaatje XXL. Dit resulteerde helaas in het feit dat niet alleen de geplette vlieg op de bumper werd verwijderd maar ook de lak.

J.v.O. voor de Blaas en Boemband voor het jaarlijkse uitstapje naar Duitsland (de wijnfeesten) de logistieke organisatie voor de alcoholische versnaperingen in handen had? Dit om waarschijnlijk al geheel in stemming in Duitsland aan te komen. Net voor vertrek moest men echter constateren dat de immense voorraad alleen uit malt bier bestond. Dit werd toch als een te groot risico gezien voor het succesvol slagen van dit uitstapje. Net voor sluitingstijd is het toch nog gelukt deze mega order bij de winkelier te ruilen voor een wat zwaardere variant.

Het Raad van Elf lid H.v.M. tijdens een vergadering vertelde dat hij onlangs een bierpakket had weggegooid? Na deze uitspraak waren de meeste aanwezige enige tijd met stomheid gerslagen. Sommige leden lopen nog steeds met een cultuurshock bij het RIAGG.

H.v.d.Z. tijdens de Alem Pop festivals al enige jaren de portier is van de artiesten ingang? Dit baantje hij met veel toewijding doet. Hij zich hierbij niet snel van de kaart laat brengen en altijd zijn woordje klaar heeft. Zo voor het Alem Dance een er bekende DJ met de auto vanaf de dijk kwam aangereden en hij tegen H. riep dat hij kwam draaien. H. hierop antwoordde dat hij dat maar beter op d

A. L. en L.v.B. graag een rondje Alem lopen? Ter hoogte van de Jan Klingenweg / Veerweg zag A. in de verte een auto zeer snel naderen. Ze hierop L., die achter haar liep waarschuwde dat ze goed aan de kant moest blijven. Nadat de betreffende auto met noodgang was gepasseerd A. even omkeek. Stom verbaasd moest ze zijn geweest toen plots L. nergens meer te bekennen was, tenminste niet in eerste instantie. L. bleek namelijk op haar rug achter de heg te liggen.

Ter ere van het 75-jarig bestaan had de voetbalvereniging een ballon-vlucht georganiseerd. Een van de gelukkige die mocht plaatsnemen in rieten mandje was P.v.B. Zijn vrouw G. staat hem op het voetbalveld uitbundig toe te zwaaien als te ballon opstijgt. Als de ballon eenmaal is vertrokken maakt G. nog geen aanstalte om te vertrekken.

Sinterklaasavond bij de V.V. Alem. Bestuurslid N.S. ziet de bui al weer hangen dat hij deze avond slachtoffer gaat worden in de rijmelarij tirade van de Sinterklaas. Dus meldde hij zich af voor deze avond. Op de bewuste avond besluit N. toch maar eens onverwachts een kijkje te gaan nemen. Als hij vol zelfvertrouwen aan de bar staat te verkondigen dat hij dit jaar gelukkig geen last zal hebben van de Sinterklaas klinkt er plotsklaps door de speakers dat N zich moet melden bij de Sint.

Zondags na het voetballen N.S. een goede daad wilde verrichten door wat friet voor zijn vrouw T mee te brengen. N. voor de goede orde toch nog even naar de wc moest voordat hij echt vertrok. Zijn barvrienden(?) het zakje met de snacks niet ongemoeid konden laten staan en de inhoud verruilde voor zoetigheid zoals drop en lolly

Dat papa met werken de hele tijd een blaadje op zijn kop had !!! deze is geplaatst door Sanne (,t Booyke) van Kessel.


zelf een wist-u-datje toevoegen?

SponsorsCor den Teuling

Administratiekantoor Alem

Dorpshuis De Drie Linden

Juvama BV

Handelsonderneming Veldstaal